Onze onlinemarketingprojecten

Hieronder vind je een overzicht van de onlinemarketingprojecten die wij voor diverse klanten hebben uitgevoerd. Elke branche en website hebben andere online marketing kansen die benut kunnen worden. Door hierop slim in te spelen halen wij een optimaal resultaat.

marketingkracht

Online marketing trajecten | Op interim en projectbasis

In samenwerking met Marketingkracht realiseer ik complete online marketing trajecten. Dit is mogelijk op interim en projectbasis. Specialiteiten zijn het uitvoeren van projecten, interim opdrachten en doorvoeren van verandermanagement. Voor referenties kun je contact met Marketingkracht opnemen.

E-Commerce geoptimaliseerd | SEO strategie toegepast

Bij deze opdrachtgever was de omzet uit E-commerce met 50% gedaald in een korte periode. Ons was gevraagd dit te herstellen en tevens te kijken naar welke kansen er nog meer lagen om te zorgen voor verdere omzetgroei. Door de AdWords en Google Shopping campagnes bij te stellen was de omzet binnen twee weken weer op het oude niveau. Door middel van een zoekwoordanalyse is gekeken waar er SEO kansen lagen voor deze website. We hebben extra content gecreëerd waar potentiële klanten naar op zoek waren. Hierdoor komen er momenteel 15% extra organische bezoekers binnen. Uit onze analyse bleek dat er voor het adverteren via BING nog veel winst was te boeken. Door ook via dit medium te gaan adverteren wordt er extra omzet gegenereerd tegen een lager advertentiebudget dan bij Google AdWords. Het eindresultaat was een verdrievoudiging van de omzet en 15% extra organische bezoekers voor hetzelfde advertentiebudget dat voorheen werd gehanteerd.

Adverteren via Google AdWords

Lokaal adverteren via AdWords | Google Local Pack geïnstalleerd

Dit steigerverhuurbedrijf is opgericht sinds 2018. Omdat deze website nog geen kracht had binnen de zoekmachines is besloten klanten te werven via Google AdWords. Tijdens dit project richtten wij ons op klanten met een straal van 30 km rondom dit bedrijf die op zoek zijn naar het huren van een gevelsteiger. Het resultaat was verbluffend, binnen twee maanden tijd zat dit bedrijf voor een jaar vol met de verhuur van twee gevelsteigers. We hebben hierdoor de campagnes uit moeten zetten. Vanaf dag 1 hebben we de campagnes geanalyseerd en daar waar nodig bijgestuurd om voor een zo klein mogelijk advertentiebudget de meeste offerteaanvragen binnen te krijgen. Op het gebied van Local Search hebben we voor dit bedrijf de Local Pack geïnstalleerd en geoptimaliseerd. Hierdoor wordt het bedrijf ook gratis getoond wanneer in de regio wordt gezocht naar een steigerverhuurbedrijf.

Lokaal adverteren via Google AdWords

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het zetten van wimperextensions en tanden bleken. Door meer klanten te genereren hebben wij ervoor gekozen ons te richten om klanten die binnen een straal van 20 km rondom dit bedrijf wonen. Dit omdat voor de behandelingen klanten naar de salon moeten komen. Wanneer er via Google binnen een straal van 20 km rondom dit bedrijf gezocht wordt op zoektermen zoals 'tanden bleken', 'wimperextensions zetten' en 'tanden witter maken' worden er advertenties getoond. Door de advertenties super relevant te laten zijn voor de zoeker op Google komen er wekelijks extra boekingen binnen tegen een relatief laag advertentiebudget. Het mooie van deze nieuwe klanten is dat ze zo goed als allemaal een vervolgafspraak hebben ingepland. Hierdoor is dit bedrijf nu al uit zijn jasje gegroeid en zijn ze op zoek naar een groter pand waar ze nog meer klanten tevreden kunnen stellen. Wederom het bewijs dat slim adverteren de snelste weg is naar extra klanten.

Nieuwsgierig waar de kansen voor jouw bedrijf liggen? Vraag dan via de onderstaande button vrijblijvend een onlinemarketingscan aan.