Website bouwen

Wat veel bedrijven vergeten is dat met de bouw of aanpassing van een website de marketing begint. Het bouwen of laten aanpassen van je website is de ultieme kans om deze dusdanig in te richten zodat deze marketingproof is. Het is belangrijk dat je website de juiste gegevens doorstuurt naar de zoekmachines zodat je daarin vindbaar bent. Ook is het van cruciaal belang dat je website goed oogt op mobiel, tablet, desktop en alle soorten browsers. Wij hebben ervaring met het bouwen van websites. Je kunt bij ons terecht voor het laten bouwen van een webshop en gewone website. Wanneer wij een website maken gaan we eerst kijken naar het doel van de website, daarna wordt bepaald in welke software de website het beste gebouwd kan worden.

Soorten websites met bijbehorende software

Magento
Magento is een open platform waarop websites gebouwd worden. Met een open platform wordt bedoeld dat alles mogelijk is. Over het algemeen zijn het grote webwinkels die hun webshop laten bouwen in Magento. Dit omdat Magento een zwaar pakket is waarin alles mogelijk is en als het moet duizenden producten kunnen worden gepresenteerd. De software waarin wordt gewerkt bij het bouwen van een Magento webshop is vrij technisch. Gigantisch grote websites zoals Zalando en Bol.com maken gebruik van Magento.

WordPress
In WordPress worden de eenvoudig te maken websites gemaakt. Ook op het gebied van WordPress is vrijwel alles mogelijk. WordPress beschikt over voldoende templates die gebruikt kunnen worden waardoor er relatief snel een professionele website gebouwd wordt. WooCommerce is de webshop variant van WordPress. Het voordeel van een WooCommerce webshop is dat deze over erg gebruiksvriendelijke software beschikt waardoor je eenvoudig producten kan toevoegen en aanpassingen kan doorvoeren binnen je webshop. 

Lightspeed
Lightspeed is gespecialiseerd in het bouwen van webshops. Het is een partij die wereldwijd webwinkel software aanbiedt. Het voordeel van deze partij is dat zij zijn gespecialiseerd in webshops en daarom over goede pakketten beschikken. Wanneer je van hun software gebruikt maakt krijg je er klantondersteuning bij. Ook Lightspeed is gebruiksvriendelijk. Wanneer je een eenvoudige webshop wil bouwen of een beperkt budget tot je beschikking hebt biedt Lightspeed de oplossing. Een nadeel van Lightspeed is dat het template en software van je website niet van jou is. Lightspeed blijft hier de rechtmatige eigenaar van, ook wanneer je je website verhuist. Door deze strategie blijven webshop eigenaren bij Lightspeed.