Website performance

Onder website performance valt de snelheid, techniek en gebruiksvriendelijkheid van een website. Hoe sneller en gebruiksvriendelijker een website is, hoe beter deze zal worden opgenomen door de zoekmachines. Waarom deze onderdelen van cruciaal belang zijn beschrijf ik hieronder.

Snelheid website

Met snelheid van een website wordt de laadtijd van webpagina’s bedoeld. Uit onderzoek is gebleken dat hoe sneller een website is, hoe meer bezoekers blijven hangen. Ook haal je meer omzet wanneer je de laadtijd van webpagina’s zo kort mogelijk houdt. Ben je benieuwd naar je snelheid van je website? Via Google Page Speed Insights kun je de laadtijd van je website gratis testen. Wij raden aan de verbeterpunten die uit deze test komt door te voeren. Sommige werkzaamheden hiervoor kun je uitbesteden aan een developer.  

Hieronder wat snelheidsfeiten op een rijtje:
– 40% van de bezoekers verlaat een website wanneer de laadtijd langer dan 3 seconden is.  
– Een vertraging van 1 seconde leidt tot 7% minder conversie.
– Hoe trager je website wordt, hoe hoger het bouncepercentage zal zijn. Dit zijn bezoekers die direct weg klikken op je website.

Gebruiksvriendelijkheid website

Gebruiksvriendelijkheid van een website is het gemak waarmee bezoekers door je website navigeren. Door de structuur van je website overzichtelijk en rustig te houden zorg je ervoor dat bezoekers eenvoudig hun weg vinden. De gebruiksvriendelijkheid van een website mag je niet onderschatten. Door een overzichtelijke menubalk en lay out te kiezen creëer je rust op de website. Een juiste kleur van een button kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat er meer bezoekers op de button klikken. Hubspot heeft twee verschillende bottons bij een e-mail getest. Uit deze tests blijkt dat de onderstaande rode button 21% meer kliks oplevert.

Kleur button test

Wij raden al onze klanten aan regelmatig hun website op alle soorten browsers en apparaten door te testen. Laat je website op desktop, mobiel en tablet apparaten goed uit te verf komen. Zorg ervoor dat je van het scherm spat op de webbrowsers Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge, Samsung Internet en Opera.